Search This Blog

mine! nuff

Saturday, January 14, 2012

trip to uitm permatang pauh, penang

assalamualaikum.. wwa..wa..wa.. sudah lama tidak bersiaran dalam arena blogging ni..windu yang teramat..tp apakan dayaku.. kerna gambar yg lom transfer.. ni je yg ade dlm lappy hubby.. tak sempat nak di'edit'.. rasa excited sangat..tak sempat nak edit bagai..hihi.. actually..dah lama dah ni ke penang.. 15.11.11 - 16.11.11.. tuan dia pon dah tak dok kat uitm penang dah..dapat offer yang lebih baik..jap je ke sana..tak sempat nak ke umh sis lina.. first and foremost..thanx to my dear sis..alla n azmi.. bagi kami satu famili stay kat umah..and tunjukkan jalan ke uitm..yang special nya..sebab kami sampai awal dari rombongan lain..dapat la makan ikan bako..tq2... :) wah..panjang berjela..tengah rindu nak menaip la ni..hihi..ini first time kami ke penang ngn drive sendiri..sebelum ni..pergi dengan bas dan dengan famili kak rosa..and of kos la..first time bagi anak2 kami.. dah panjang sangat cerita ni..jom layan gambar kami..spanjang perjalanan..
gambo ni tak ikut kronologi ye..hihi..





kakak tengah menikmati angin sejuk nyaman la tu..hihi...








adik dan abah... pakaikan 'tudung' kat adik..walaupun sejuk dan nyaman..tapi panas gak matahari tu...





kat uitm...




abah dan kakak.. berhenti sekejap..eh lama gak kat puncak tertinggi..banjaran titiwangsa...




tokma..tokbah..kakak..adik nampak cikit je...




ma n abah.. :)




sonot kakak tu..hihi..berbackground banjaran titiwangsa..aik ade pondok telepon la pulok...:P




aishh..wat ape ni adik..sambil2 tunggu makanan sampai..lex atas meja la dulu..hihi



dah terlena 2 bradik ni..kakak jadi co-pilot sepanjang perjalanan... terlentok sudaa... :)

adik lak terlena dengan besh nya kat seat belakang.. terlena dengok kopok udang kat tangan.. :0





mama dan adik...adik masih setia dengan keropok udangnya..hihi..

10 comments:

ezzyra said...

kopok udang 2 bekal dr mana?haha

Adry@Daun said...

As salam ayu,
Ooo..ni cite yg berkulat la ye. Bkn setakat berkulat tp berkulat barat dah..haha.. Hentian tu namanya Hentian Titiwangsa. Abe jrg singgah utk rehat sbb ramai org singgah sini. Kalo singgah pn sbb yg kecik kena gna toilet. Damia tu pgg kopok smpai terlentok tp tak makan pun..

lina_pg said...

mmg besh singgah kat banjaran tuh terasa cam dok cameron jer.View pun cantik n udara pun nyaman.Tp selalu time blik kg org ramai sangat menyinggah kat sini.kalau bukan emegency mmg xberenti la..
pstt air kat tilet pun..ya amoun cam ais huhuhu

ayunalisa said...

@ezzyra "" kopok udang dr penang tu..rasanya la..xingt doh..hik3

ayunalisa said...

@en daun.."" assalam..mmg brkulat barat pon..hik3..post gk utk kngn..hihi.. brenti sb xde org pom..bkn time coti ape2 ari tu..ari keje..

ayunalisa said...

@ kak lina;;__ 2 la..slalu tgk org ramai sokmo stu..maybe sb ari tu bkn ari coti..xramai org..mmg aor kt toilet sejuutt sgt..hihi..

alla said...

nnt kne mai jln2 cari mkn kt penang plk a.. hr tu jln2 ada kje..
banjaran tu mmg best pn. klu brenti pg2 ngn ptg2 nk mlm mmg sejuk gedi.. air toilet plk ala2 baru bwk kluar dari peti ais

EmbunRosaliza said...

Assalam akk selalu toleh2 je kat banjaran tu, cantiknya mcm kat cameron, rindu cameron la pulak heheh.

ada juga kopok udang tu, yg besar2 kan, mcm ayu selalu beli kat R n R tu kan. Habis suma nama adik beradik pompuan kuar heheh kecuali bongsu

ayunalisa said...

@alla :: insyaAllah ade rejeki..kami akan jalan2 cari makan ke penang lak..ari tu jalan2 lorat tu..tu pon..akhirnya jadi jgk p penang..hik3..kalau tak..tak merasa ikan bako org blnja la..hik3..thanx ya!!

ayunalisa said...

wassalam.. kak rosa...
hihi..kena brenti la skali..ade jgk munge yang macam kat cameron..mayb cuaca yang sejut2 nyaman tu sesuai ngn bunga bersuhu cam kat cameron tu..
ish..windu jgk kt cameron tu..bla la nk p..wlupun dkt..xsompat laie..

@@ a a..kopok ikan tu..dolu2 ade jual kt cameron je..pastu berkembang ade jual kt stesen2 myk..n loni..kt beegar pn adoo..hihi