Search This Blog

mine! nuff

Friday, December 21, 2012

jalan2 ke langkawi.. day one...

assalamualaikum dan salam sejahtera..
lama dah nak wat entri ni..tapi tuan blog bizi...alasan sama je.. percutian selama 10 hari..haha..10 hari termasuk semua hari cuti la ni.kami juz amek 2 hari cuti rehat..selebihnya cuti pree..kebetulan jatuh berderet2 dalam minggu yang sama..percutian kami bermula 9.11.12-18.11.12..kami ke penang 9.11.12.. dah lama plan nak jalan2 ke langkawi..lama dah saya tak ke sana..anak2 pun tak pernah ke sana..usha2 air asia..boleh lah naik kapa tubam lak kali ni.. harap2 kakak dengan adik ok je nanti..jap je pom dalam flight tu.. kami naik dari penang..leh jalan2 ke penang dulu.. thanx to my beloved sis family's in penang.. alla n kak malina.. luv u olls... tapi rasa tak puas lak p jenjalan..terlupe nak ubah tarikh balik.. jadi ke langkawi 3d 2n je.. tapi..walaupun jap..sonot sangat2..thanx to my lovely brother..en daun.. merangkap semua sekali masa percutian kami di langkawi.. dari 11.11.12-13.11.12..jom layan picas je la...

damia main nyorok2.. lama menunggu nk terebam..

gaya damia.. sAyang toll ngn ibu jari dio..sedapp sangat ke dik...


damia nangis2 sebelum naik kapa tubam.. dalam kapa tubam nangis gak..bukan takut ke ape..tapi memang time dia tido... abah nya tunjuk awan2 nano tu..damia pun menikmati keindahan ciptaanNya...

at last... damia terlelap....

indahnya ciptaanNya.. awan nano..nano..nano..nanoooo.. :) tengok awan ni lah..damia senyap dari menagis dan lena tido...

lom ape2..aish..dah sampai..hihi.. sib bai tak nagis dak tecik damia ni..tido jap je...peace yoo !!
                                       
                                         alhamdulillah.. we've arrived safely.. 




first place.. makam mahsuri...


at makam mahsuri..

ini rumah mahsuri... ramai bebenor orang kat atas tu..hihi

inilah potret mahsuri...

telaga mahsuri....


cukup untuk hari ini.. hari pun hujan,,, ade kugiran tengah wat persembahan.. cirite abg adry..setiap kali orang wat persembahan..teater ke..lakonan ke..atau pape lah berkaitan mahsuri..yang kena tikam tu.. lepas sudah.. ada lah yang akan pengsan.. hujan turun.. mungkin secara kebetulan kan.. dan mungkin masih ade sumpahan dia.. kita tak tau...  nanti next2 entri..saya akan tunjukkan tempat mahsuri kena tikam..tempat ni terletak di tengah bandar langkawi...

3 comments:

ezzyra said...

mia mcm main nyorok2 je...bila next entri nk smbung?

ayunalisa said...

haha...nnt lh next tuu.. bizi dh la nk buko skolah dh lusa...

Adry@Daun said...

As salam ayu,
Mcmana abe blh terlepas entri ni. Ni kira entri yg berkulat barat dh.. Yg nk smbung tu ntah bila lagi kot. 3D2N kat sini mmg tak smpt nk round satu pulau. Bhgn pulau sblh utara kita x smpt p ronda2.