Search This Blog

mine! nuff

Wednesday, April 4, 2012

my best friend forever(BFF) ' s wedding


assalam.. bertemu lagi kita ye... ini tujuan sebenar ke kolumpo ni.. nk hadirkan diri ke majlis kawen my bff..entri kali ni..special dedicated to her....


kita baca diari hatiku ye hari ini...
 mengimbas kembali saat2 perkenalan dan pertemuan dua insan di salah sebuah sekolah di KL..
around 7.30am.. 2 mei 2008..aku melangkah masuk ke opis sekolah.. dan PT kt stu cakap..ini sorang lagi kawan ayu..aik ade lg sorang ke..ade gak kawan aku kat cni..ingtkn sorang2 je..lepas berkenalan ckt sebanyak..dengan semangat baru dan berkobar2..kami bersama2 menjalankan tugas bersama...ape2 je we are together...ke mana2 aje..pasti berdua..kalau sorang takde..ade la yang akan tanya..aik..mana kembar lagi sorang...? kami pegi keje sama2..merempit skali..windunya saat2 itu...everythings we shared together..  suka..duka..kami bersama..susah dah nak dapat kawan macam dia..aku dah anggap dia macam adik sdri dah..susah senang..kami sama2 share together..dia slalu sgt tlg aku..dari status single - in a relationship - dan aku kawen... bila dah kawen.. n preggy..my hubby dapat offer kat kelantan.. my hubby asked her to take care of me.. Ya Allah.. deep from my heart..aku susah akan jumpa kawan..sahabat..teman..adik sebaik dia..tetiba rasa sebak di hati ni..mengenang saat manis bersama...

tapi..setiap pertemuan pasti ade perpisahan... good news bila aku dapat tukar balik kelantan..means i will stay wif luvly hubby..tp..kesedihan dah mula menjengah..aku akan berpisah dengan sahabat sebaik dia...memo tukar dah dapat..hanya tinggal seminggu utk habiskan masa bersama..hepi dapat tukar..tapi sedih nak tinggal kawan2 d cni..especially her.. she took her leave coz tak sanggup nak hadapi perpisahan ini.. sob..sob.. kesedihan lg diri ku ini..last day bersama..dia hantar aku kat stesen bas putra... dia tuggu till aku pergi..tinggalkan dia..kita hanya jauh dari mata..tapi sentiasa akan dekat di hati...she's nurazuraini azmi...


wah..karangan panjang lebar..dh dapat kad jemputan dari adik ni..mmg planning nak sangat p masa kenduri kawen.. tapi..ade sedikit halangan..tak dapat nak ke sana..sedih sgt..tp..dengan penuh rasa cinta..my sweet hubby..bg kejutan..kami akan hadir ke majlis my bff..n tak gtau pn..


di hari bahagia nya..31.03.2012..kami follow keta kawan aku gk,utk ke rumahnya..rasa excited sangat nak jumpa ngn perantin ni..almaklumlah..dah hampir 2 thn kami tak jumpa.. dah duduk di pelamin tu..aku mmg ade kat meja depan skali..pegi menyibukkan diri depan perantin..perantin lom nmpak lg aku.. dan bila mata bertentang mata..dia nampak aku..shocked!! im really hepi dapat bertemu di hari bahagia nya.. buat adik.. zura dan azriq..selamat pengantin baru... semoga kekal bahagia hingga hujung nyawa...bersama anak2..cucu..cicit2... :)selamat menempuh alam rumah tangga dan bergelar suami isteri...


ok kawan-kawan..tamat sudah diari hatiku....dengan rasa sebak di hati ke menulis..dengan sedikit kebasahan mata...hik3... jom layann picas...



selamat pengantin baru zura dan azriq.. semoga bahagia hingga hujung nyawa.. cantek sgt kwnku ini...


credit to zura's phographer..fauzi tahir..


kat bawah ni gambo dari kamera ku..amek gambar sambil dukung damia...hhihi..
tak nmpak lak perantin lalu ikt stu..hihi


















beras kunyit ditabur-tabur..slmt pngtn br.. ini baru dapat jumpe..dari tadi tgk dari jauh je...

surprise.... kami datang jgk akhirnya... im hepi for both of u..


 mata tengok situ..sana..sini.....banyak kamera..laling dok sebelah tepi..takpe..utk kenangan masa depan..hihihi..







3 comments:

ezzyra said...

mcm ko plak pengantin...baju kaler sepesen

ayunalisa said...

hik3..xtau pn prantin pakai bj sama kaler ngn aku tu..hik3..

EmbunRosaliza said...

bff sukar di cari, best ada bff