SALAM SIARAN... bertemu kita di arena blogging ini.. ni menu dh basi dh..wt draf..lupe lk nk edit n post..hr ni ade masa ckt..so leh la aku pos n3 ni.. ni menu desert favorite my larling.. kali ni wt versi warna-warni di aidilfitri..hihi...
sagu
air(secukupnya)
kuahnya
2 cawan santan = 1 kotak santan kecik yg 200ml
sedikit halba(utk naikkan aromaterapi kuah nye)
garam
gula
garam
gula
daun pandan
cara2nya
1- bersihkn sagu dan toskan airnya
cara2nya
1- bersihkn sagu dan toskan airnya
2- sagu ni lk.kta letak air panas(yg br pas mndidih)gaul2..boh air ckt2 je ye..sampai sagu ni kta leh bentuk2..mcm nj wt onde2 la..
3-bentuk2 sagu kta ni..nk wt bolat2 ke.leper2 ke..suka ati la
3 comments:
dap2 tuh sagupa..stok sagi impot dr kg ada lagik..tp xsempt nak godek2.Bz neh..
Mesti sedap sungguh tu dah byk kali buat sagupa ni heheheh...tang kuah tu yg best bau2 harum halba. Kalerpul lagi rajin
lma x mkn...tp aku x suka sgt..hehe
Post a Comment