Search This Blog

Loading...

mine! nuff

Friday, September 6, 2013

alhamdulillah... LULUS ujian memandu

assalamualaikum...dan salam sejahtera..
dah lama tak bersiaran..tuan tenggelam timbul... cerita panjang.. tak boleh nak pendekkan..hihi..
alkisah buat lesen kereta.. hasrat lama terpendam... tapi terus on selepas saya dapat tukar.. nak tak nak memang kena drive p keje.. lps lapor diri tpt baru..trs laling daftarkn saya ngan ckgu memandu merangkap kwn dia jgk..
esok hari trus masuk kelas kpp.. 07062013.. lps tu nk test..
saya amek test lmbat ckt sebab ke tempat kerja lama dulu..nak serah tugas dan setel ape yg patut..
test hari sabtu..alhamdulillah.. sekali test terus lulus.. salah satu je..


nak start belaja keta pun..agak lmbat gak..tggu bengkel.. tunggu dapat lesen L..
lupe lk stat belajar keta bila.. tapi..memang kosong la hal keta.. tak pernah drive pn.. dok sebelah je..hik3..
first day belajar.. trus ckgu suruh bawak atas jalanraya.. starting first day cikgu kata bagus..
second day.. cikgu bawak ke machang.. tempat yang akan wat test nanti.. belajar ikut laluan jpj test..
then.. lammaaaaaaa tggl...tak pegang streng..ade je halangan.. time anak murid nak belajar..cikgu ade hal..time cikgu nak ajar..anak murid ade hal..hik3..lepas tu msk bulan poso.. tak belajar jgk.. eh..belajar sekali je kot..belajar mendaki.. lepas tu anak murid nak ke tempat lain..hihi..
lepas raya baru la stat belajar semula.. belajar parking n 3 penjuru.. kata cikgu..saya anak murid yang mudah n senang nak belajar..tak kalut..n rilex..nekad nak terus sekali lulus... saya belajar bersungguh2..hihi..
dan..bila cikgu tanya bila nak test..saya trus mintak tarikh 4.9..tekad dan azam.. saya nak terus lulus pada 4.9 ni..

hari test.. 04092013..Rabu..
sebelum cikgu datang ambil kat umah.. dupdab2 memang terasa..cikgu lak lambat sampai.. hihi.. bila masuk je dalam keta cikgu..hilang sikit2 rasa nerbes.. n rasa dapat ketenangan..kekuatan..n set in mind..AKU MESTI LULUS HARI INI... doa, selawat tak putus semasa saya buat test tu.. dapat giliran no 10 sesi 1.. awal pulok..

first stage.. mendaki bukit..
alhamdulillah.. hari test lebih menjadi dari hari wat latihan kelmarin..

second stage.. side parking
alhamdulillah.. dipermudahkan... memang risau jugak kan..kot tetiba tak menjadi..terlanggar tiang ke.. saya kena buat parking tempat lagi satu... jauh cikit dari jpj..

third stage.. 3 penjuru
alhamdulillah.. saya rasa yakin hari ini lebih baik dari semalam..

finally.. saya lulus semua ujian dalam litar ni..syukur sangat2...

then... tunggu turn untuk ujian jalanraya...
risau jugak..dapat en JPJ yg camne..ade yg jenis skema..ade yg ok.. dalam hati tak putus berdoa..
bila nombor dipanggil.. Doa saya..harap dapat JPJ yang baik.. dapat laluan yang senang..dipermudahkan..dan LULUS..

bukak pintu kereta.. bagi salam kt jpj.. lps sesi berkenalan..hik3.. jpj tu nama zulkifli.. boleh mula..
wat semua step.. betul kan tempat duduk..side mirror kanan.. belakang..n side mirror kiri enn jpj tlg btulkan.. gear dh 2 kali i konpomkan dlm keadaan free..enjin keta mmg dah hidup..wat 2 kali kotnya dia xperasan i dah check.. pakai seat belt.. check air n wiper..signal..lampu..lampu kecemasan.. dan jalannnn...
alhamdulillah..en zulkifli ni..memang baik.. tersilap masuk gear..dia cakap..salah gear tu..hik3.. brdebar la katakan..n biasalah..amatur... ade gak sekali termati enjin..nak masuk simpang..hik3..dan bila dah masuk semula ke litar.. en jpj bagi nasihat... nasihat untuk masa depan.. risau gk kan kotnya tak lulus..tanya.. saya lulus tak encik..tak nampak dia angguk ke ape.. dia suruh sign.. saya tengok ade no 10.. haaa..aku tak lulus ke.. tanya dia lagi sekali.. dia cakap lulus.. alhamdulillah... tengok en jpj tanda rite kat kotak LULUS..an tengok markah 17/20..seronok sgt2..alhamdulllah..smpai no gliliran org selepas saya pn lupa no ape..kena tanya en jpj semula..no ape dia mintak...


keputusan ujian kat litar..

keputusan ujian jalanraya.. alhamdulillah..overall markah jpj bagi hari ni..tak lebih dari 18/20... kebanyakan dapat 17/20..




berkat kesungguhan..teguran..tunjuk ajar..doa dari semua insan yang ku sayang... alhamdulillah. syukur ke HadratNYa..segalanya dipermudahkan..dan saya LULUS ujian memandu dengan sekali test.. kata famili saya.. saya memecahkan rekod famili coz terus lulus.. alhamdulillah.. terima kasih kepada semua... sayang u all..mmmuah...

panjang lebar kisah kali ini.... terima kasih yang sudi membaca.. tak baca sampai habis pun takpe..ini hanya coretan kenangan buatku...

2 comments:

EmbunRosaliza said...

Tahniah33x, kenagan terindah mesti buat coretanan kenganan abadi

ayunalisa said...

tuan blog jarang online.. tima kashhh.. alhamdulillah..sekarang slow2 nak belajar bawak jarak jauh..itu la.. kenangan terindah..tak kisah la orang nak baca ke tak.. hik3